نویدنو -  کتاب -   رحمان هاتفی  درباره ما -  آرشیو

از همین قلم

 
 
 
 

2016-01-07

نویدنو  16/10/1394 

 

 

 

انتخابات با طعم اصول گرایی -2

ابراز نگرانی صدیقی از پیروزی «قطب مخالف ولایت» در انتخابات

امام جمعه گرگان: اگر امام زمان هم بگوید این فرد را تایید می‏‌کنم آنها کار خودشان را می‌کنندا

علی مطهری: جریان اصولگرایی با عملکردی که در ده سال گذشته داشته، محکوم به نابودی است

دبیرکل جامعه اصناف و بازار: احمدی‌نژاد خائن است و باید محاکمه شود

سیدحسن خمینی : برخی با کوچک‌ترین اختلاف‌نظر، افراد را از دایره اسلام و انقلاب بیرون می‌برند

 

ابراز نگرانی صدیقی از پیروزی «قطب مخالف ولایت» در انتخابات

کلمه – گروه خبر: در حالی که دلواپسان و افراطیون نگران اقبال مردم به نیروهای اصلاح‌طلب و تحول‌خواه هستند، امام جمعه امروز تهران با اابراز نگرانی از پیروزی اصلاح‌طلبان در انتخابات قطب مقابل ولایت انتخاب نشود ابراز تعجب کرد که چرا هنوز رهبران جنبش سبز توبه نکرده‌اند. ظاهرا محاسبات کاظم صدیقی و همران وی در جناح اقتدارگرا حاکی از آن بوده است که پس از ۵ سال حصر خانگی، میرحسین و کروبی از موضع بر حق خود عقب خواهند نشست.

کاظم صدیقی در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری به مردم توصیه کرد: ببینید چه کسانی را باید انتخاب کنید که قطب جدیدی در مقابل ولایت ایجاد نشود.

او در ادامه افزود که البته شورای نگهبان هم در این زمینه نقش دارد اما شورای نگهبان گرچه لازم است ولی کافی نیست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ۹ دی را از ایام الله و معجزه انقلاب توصیف کرد. امام جمعه تهران همچنین گفت: «من با همه وجودم اعتقاد دارم که فتنه ۸۸ به مراتب خطرناک تر از جنگ هشت ساله بود

با توجه به حمایت‌های صدیقی و همراهانش از احمدی‌نژاد، به نظر می‌رسد اشاره‌ی وی واکنش به سخنان آیت‌الله هاشمی است که گفته بود آثار بلایی که در ۸ سال دولت احمدی‌نژاد بر سر کشور آوردند، حتی در ابعادی از خسارات جنگ بدتر و عمیق‌تر بود.

کاظم صدیقی همچنین با گله از یادآوری همراهی‌های سران جنبش سبز با امام و انقلاب گفت: «در فتنه ۸۸ کسانی که سابقه‌ای در انقلاب داشتند و اعتماد مردم را در پرتوی امام (ره) جلب کرده بود این آتش را روشن کرده بودند و در آن می دمیدند و عده ای از مردم هم بصیرت نداشتند و فکر می کردند تقلبی در انتخابات صورت گرفته است

در حالی که اظهار نظرهای سال ۸۸ حاکی از آن است که هیچ کدام از جریان‌های تندرو وجود بحران در کشور را نمی‌پذیرفتند، صدیقی با اعتراف و پذیرش بخشی از بحران می‌گوید مردم تهران هشت ماه آرامش نداشتند.

خطیب جمعه تهران همچنین اظهار تعجب می‌کند که چرا رهبران جنبش سبز یا نیروهای اصلاح طلب و تحول خواه در این مدت اعلام پشیمانی و توبه نکرده‌اند و الان با تمام توان آمده اند تا برخی مراکز را بگیرند.

 

امام جمعه گرگان: اگر امام زمان هم بگوید این فرد را تایید می‏‌کنم آنها کار خودشان را می‌کنندا

کلمه – گروه خبر: آیت‌الله نورمفیدی امام جمعه گرگان با انتقاد از جریان‌های تندرو در کشور تصریح کرد که ‌متهم کردن انسان‏‌ها ضایع کردن حق‌الناس است.

آیت‌الله نورمفیدی با تاکید بر اینکه تخریب کردن دیگران و اتهام زدن کار انسان‏‌های ضعیف است و همیشه تاریخ وجود داشته و هیچگاه تعطیل بردار نیست، خاطرنشان کرد که درباره امام علی(ع) هم آنقدر جو سازی کرده بودند که مردم فکر می‏‌کردند ایشان اصلا نماز نمی‏‌خواند لذا وقتی امام در محراب به شهادت رسید، برخی می‌گفتند مگر علی(ع) هم نماز می‌خواند.

به گزارش صیدنیوز، نماینده ولی فقیه در گلستان در دیدار جمعی از فعالان سیاسی اجتماعی و فرهنگی شهرهای مختلف استان گلستان گفت که عده‌‏ای فقط می‏‌خواهند آدم‏‌ها را خراب کنند و هدفشان این است. چنین افرادی دنبال پاسخ نیستند که شما به آنها پاسخ بدهی و قانع شوند.

به گفته‌وی اگر مثلا امام زمان(عج) هم بیاید و بگوید من این فرد را تایید می‏‌کنم آنها باز هم کار خودشان را می‌کنند. چون اساسا کارشان بر اساس اعتقاد و منطق و عقل نیست که حرف منطقی و بالاتر از آن دستور دینی را بپذیرند.

آیت‌الله نورمفیدی تاکید کرد که اسلام درباره آبروی مسلمان سفارش کرده، اگر قرار بود اینها بر اساس موازین شرع عمل کنند همین سفارش‌‏ها کافی است.

 

علی مطهری: جریان اصولگرایی با عملکردی که در ده سال گذشته داشته، محکوم به نابودی است

علی مطهری معتقد است که جریان اصول‌گرایی با روش و تفکر و عملکردی که در ده سال گذشته داشته است، محکوم به نابودی است. او پیشنهاد می کند که افرادی مانند علی لاریجانی با مطرح کردن مبانی فکری درست، جریان اصولگرایی را از مرگ نجات بدهند. مطهری از لاریجانی خواسته است که به طور مستقیم با مردم صحبت کند و بگوید که اصولگرای واقعی ما هستیم و طرح ائتلاف اصولگرایان را قبول نداریم و با اعتقاداتی که جبهه پایداری درباره ولایت فقیه و آزادی بیان و حقوق شهروندی دارد، نمی توانیم با آنها ائتلاف کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس در گفت و گو با نامه نیوز در خصوص کناره‌گیری رئیس مجلس از ائتلاف اصولگرایان گفت: بنده معتقدم آقای لاریجانی و افراد همفکر ایشان در جریان اصولگرایی، باید زودتر از این، راه خودشان را از بخش دیگر اصولگرا جدا می‌کردند، چرا که ائتلاف باید براساس مبانی فکری واحد باشد در حالی که مبانی فکری این دو گروه با هم تفاوت دارد و نمی‌توان مثلا لاریجانی و جلالی را در کنار افرادی مانند رسایی، کوچک‌زاده و حسینیان و ترقی قرار داد.

وی با بیان اینکه اصرار بر فهرست واحد اصولگرایان کار درستی نیست، افزود: راه درست همین است که لاریجانی و افراد همفکر ایشان به عنوان یک بخش اصولگرایان فهرست جداگانه‌ای ارائه کنند و بخش دیگر اصولگرایان هم فهرست خود را ارائه دهند و مردم در انتخاب کاندیداها آزادی عمل بیشتری داشته باشند.

نماینده مردم تهران در واکنش به این فرضیه که با کناره‌گیری لاریجانی از ائتلاف اصولگرایان و دوشقه‌شدن جریان اصولگرایی، راه برای پیروزی اصلاح‌طلبان و حامیان دولت هموار می‌شود، تصریح کرد: این طور نیست. اگر آقای لاریجانی هم به ائتلاف اصولگرایان بپیوندد و فهرست نامتجانس ارائه شود به طوری که در آن مثلا هم نام رسایی باشد و هم نام جلالی، رأی خوبی نخواهد آورد. به نظر من ما باید از نظر اعتقادی و اصول فکری به این قضیه نگاه کنیم که مثلا با نوع برداشتی که جبهه پایداری درباره ولایت فقیه و آزادی بیان و حقوق شهروندی دارد آیا می‌توان با آنها ائتلاف کرد؟ بنده فکر می‌کنم افرادی مانند آقای لاریجانی باید به طور مستقیم با مردم صحبت کنند و بگویند اصولگرای واقعی ما هستیم و طرح ائتلاف اصولگرایان را قبول نداریم، بنابراین ما ناچار هستیم فهرست جدیدی ارائه دهیم.

من فکر می‌کنم این کار آقای لاریجانی یک حرکت سیاسی هوشمندانه در جهت نجات جریان اصول‌گرایی از انقراض بود. جریان اصول‌گرایی با روش و تفکر و عملکردی که در ده سال گذشته داشته است محکوم به نابودی است. شاید افرادی مانند آقای لاریجانی بتوانند با مطرح کردن مبانی فکری درست، آن را از مرگ نجات بدهند. این یک اصل قرآنی است که چیزی که برای مردم مفید نباشد از بین می‌رود.

البته من شخصاًٌ با ورود روحانیت اعم از جامعه روحانیت و جامعه مدرسین به دسته‌بندیهای سیاسی مخالفم. روحانیت نباید خود را در گروه اصولگرا محدود کند بلکه باید حالت پدرانه نسبت به اصولگرا و اصلاح‌طلب داشته باشد و مانند چتری بر سر هردو باشد. بنیانگذار جامعه روحانیت مبارز تهران و جامعه مدرسین شهید مطهری و افراد دیگری مانند شهید بهشتی بودند. آنها هیچ گاه خود را در این دسته‌بندیها محصور نمی‌کردند.

مطهری همچنین درباره این احتمال که خروج علی لاریجانی از ائتلاف اصولگرایان با هماهنگی رئیس جمهوری و به منظور حمایت نمایندگان طرفدار دولت در مجلس آینده، از ریاست وی بر مجلس است، گفت: اینها فرضیه است و روی فرضیه و احتمال نمی‌توان حکم صادر کرد. این احتمال را می‌توان نتیجه این جدایی دانست نه این که این جدایی به خاطر آن صورت گرفته است، بلکه جدایی، بیشتر به خاطر اختلاف در مبانی فکری و ناممکن بودن ائتلاف بوده است.

 

دبیرکل جامعه اصناف و بازار: احمدی‌نژاد خائن است و باید محاکمه شود

 

دبیرکل جامعه اسلامی اصناف و بازار، احمدی نژاد را خائن می‌داند و می‌گوید اگر دادرسی وجود داشته باشد، او باید به خاطر ضربه‌های زیادی که به کشور زد، محاکمه شود. احمد کریمی‌اصفهانی اقدامات احمدی‌نژاد را ظلم به کشور می‌داند که در تاریخ می‌ماند.

کریمی‌اصفهانی که دبیرکل جامعه اصناف و بازار از تشکل های محوری جناح راست است، درباره حضور برخی وزرای دولت احمدی‌نژاد در ائتلاف اصولگرایان، با تاکید بر اینکه حساب این افراد را از احمدی‌نژاد جدا می داند، گفت: یک گروه احمدی‌نژاد را منهای مشایی می‌خواهند که ما با اینها هم سر جنگ داریم چون اصل ریشه خیانت در مسایل اقتصادی را متوجه احمدی‌نژاد می‌دانیم.

او که با سایت امید ایرانیان گفت‌وگو کرده، تصریح کرده است: باوجود فرصت طلایی که برای کشور به وجود آمد، کشور ضربه‌های زیادی خورد و آن اتفاق‌ها به‌عنوان ظلم در تاریخ می‌ماند و به اعتقاد من اگر دادرسی بود باید به‌خاطر آن اتفاقات او را محاکمه می‌کرد. گروه دیگر هم افرادی هستند که اتفاقا احمدی‌نژاد را با مشایی و امثالهم قبول دارند که این گروه برای ما قابل بخشش نیست.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

برخی بر این باورند که جدایی آقای لاریجانی از ائتلاف اصولگرایان ضربه سنگینی به اصولگرایان می‌زند، نظر شما چیست؟

درباره آقای لاریجانی فعلا اظهارنظری نمی‌کنم. زمان همه‌چیز را مشخص می‌کند.

اما اظهارنظرهایی مطرح است مبنی براینکه حضور وزرای آقای احمدی‌نژاد در این ائتلاف یکی از دلایل جدایی لاریجانی و حامیانش در انتخابات مجلس آینده بوده است

ما در رابطه با وزرای احمدی‌نژاد تفکیک قائل هستیم.

چه تفکیکی؟ همه وزرای یک دولت بوده‌اند

وزرای یک دولت بوده‌اند اما برخی از این وزرا در مراحل اولیه به خیانت‌های احمدی‌نژاد پی بردند و بعدا هم در جاهای مختلف اظهار ندامت کردند. بنابراین ما این افراد را به حساب احمدی‌نژاد نمی‌گذاریم. اما دو گروه دیگر هم هستند؛ یک گروه که احمدی‌نژاد را منهای مشایی می‌خواهند که ما با اینها هم سر جنگ داریم چون اصل ریشه خیانت در مسایل اقتصادی را متوجه احمدی‌نژاد می‌دانیم. باوجود فرصت طلایی که برای کشور به وجود آمد، کشور ضربه‌های زیادی خورد و آن اتفاق‌ها به‌عنوان ظلم در تاریخ می‌ماند و به اعتقاد من اگر دادرسی بود باید به‌خاطر آن اتفاقات او را محاکمه می‌کرد. گروه دیگر هم افرادی هستند که اتفاقا احمدی‌نژاد را با مشایی و امثالهم قبول دارند که این گروه برای ما قابل بخشش نیست. از طرف دیگر احمدی‌نژاد در زمان ریاستش بارها گفت که من اصولگرا نیستم اما نمی‌دانم که چرا عده‌ای اصرار دارند که او را به اصولگرایان گره بزنند.

فکر نمی‌کنید به این دلیل باشد که در انتخابات سال ۸۴ و ۸۸ از او حمایت کردند؟

اگر هم حمایت کرده باشند به هر صورت او هرگز خود را اصولگرا ندانست و نبود چراکه اصولگرایان به مسایل اعتقادی باور و ایمان دارند و یکی از اصولشان هم پیروی از رهبر معظم انقلاب است. این در حالی است که انحرافی که احمدی‌نژاد به‌عنوان رأس انحراف انجام داد، سست کردن مسایل اعتقادی در جامعه بود. او با مطرح کردن بحث تبعیت از امام زمان در پی سست کردن اعتقادات مردم به ولایت رهبری بود در صورتی که امام زمان هم به این مساله راضی نبود.

حالا چه‌طور و بر چه اساسی شما این وزرا را تفکیک کردید؟ چرا که برخی معتقدند اینها فقط می‌خواهند از سبد رأی اصولگرایان استفاده کنند

تفکیکش در عمل و هم در گذشت زمان برای ما مشخص شد. همین که این افراد متوجه اشتباهات شدند و رابطه‌ای با احمدی‌نژاد ندارند، نشان می‌دهد که راهشان جداست. این‌طور نیست که ما بر هیچ اساسی اینها را تفکیک کنیم و از خودمان اصولی را درآورده باشیم.

اما چندی پیش آقای داوری از نزدیکان آقای احمدی‌نژاد گفت که اینها جلساتشان با آقای احمدی‌نژاد به‌صورت مرتب برگزار می‌شود؟

آن چیزی که به ما گفته می‌شود و ما به ظاهر می‌بینیم این است که این افراد رابطه‌ای با هم ندارند.

مساله همین است که چه تضمینی وجود دارد که اینها در عمل هم رابطه‌ای نداشته باشند؟

همان‌طور که گفتم آن چیزی که ما می‌بینیم این است که اینها رابطه‌ای ندارند و متوجه اشتباهاتی که در آن زمان صورت گرفت، هستند بنابراین ما این افراد را به‌عبارتی احمدی‌نژادی نمی‌دانیم.

تکلیف جبهه پایداری چیست؟ چون در ائتلاف اصولگرایان حضور دارند اما هنوز حداقل در افکار عمومی این‌طور شناخته می‌شود که آنها حامیان احمدی‌نژاد هستند

به هر حال اینها در جلسات ائتلاف حضور دارند. از طرف دیگر هم به‌دلیل سهم‌خواهی ممکن است با هر گروهی کنار بیایند.

اگر پایداری‌ها برای سهم‌خواهی ائتلاف می‌کنند، چرا در ائتلاف اصولگرایان حضور پیدا کرده‌اند؟

من درباره پایداری‌ها چیزی نگفتم.

الان گفتید که به‌دلیل سهم‌خواهی حضور پیدا می‌کنند؟

بحث سهم‌خواهی جداست.

در نهایت فکر می‌کنید که اصولگرایان با چند لیست در انتخابات حاضر می‌شوند؟

اصولگرایان پایگاه اجتماعی خوبی دارند که می‌توانند و باید از آن استفاده کنند. اما به هر حال باید تا انتخابات صبر کرد و دید که چه می‌شود.

 

سیدحسن خمینی : برخی با کوچک‌ترین اختلاف‌نظر، افراد را از دایره اسلام و انقلاب بیرون می‌برند

سیدحسن خمینی با تأکید بر اینکه امروز در جهان اسلام هیچ راهی جز به میدان آمدن عقلای طوایف و پرداخت هزینه در راه بیان عقیده درست وجود ندارد، تصریح کرد: عقلا نباید از تکفیری ها و تندروها بترسند، گرچه بیان حرف حق هزینه دارد و سیدالشهداء(ع) مظهر پرداخت این هزینه است.

به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی در دیدار با جمعی از میهمانان خارجی شرکت کننده در بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که در حرم مطهر امام خمینی حضور یافته بودند، با اشاره به این سخن امام بزرگوار که علت حدوث انقلاب، علت بقای آن نیز خواهد بود، اظهار داشت: امام «اتکال به خدا» و «وحدت کلمه» را عامل پیروزی انقلاب می دانستند و امروز همین علل باعث بقای انقلاب و پراکنده شدن روح دین داری در جامعه بشری می شود تا ان شاء الله جهان اسلام در مقابل دشمنان خود به پیروزی برسد. همانگونه که شیخ جعفر کاشف الغطاء معتقد بود «اسلام بر توحید کلمه و کلمه استوار است»؛ لذا ضمن باور به خداوند باید دست در دست هم باشیم.

نوه امام با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران پس از جمع شدن همه گروه‌ها زیر بیرق امام خمینی به پیروزی رسید، یادآور شد: دلیل توفیق جنگ تحمیلی و سایر حرکت هایی که در کشور انجام شده است، اتکال به خدا و وحدت کلمه بوده است.

سیدحسن خمینی با بیان اینکه هرکس در هر جایی تیغ بر دارد و جامعه را چندپاره کند وحدت را از بین برده است، تصریح کرد: این واقعیت شیعه و سنی نمی شناسد و رهبری نیز در این زمینه تعابیر روشنگرانه ای دارند. باید بدانیم چند پارگی جامعه عمدتا مربوط به کج فهمی در فهم مسائل ساده گروهی است.

وی گفت: وقتی عنان تفکر در اختیار یک جریان تندرو قرار گیرد، همین چند پارگی که امروز شاهد آن هستیم رخ می دهد و بنابراین راهی جز این نیست که عقلا سکاندار اندیشه شوند و گروهها و افکار تکفیری و الحادی را طرد کنند.

نوه امام ادامه داد: در چنین فضایی شاهد هستیم که یک جریان را به محض اینکه کسی با او هم عقیده نیست یا در کوچک ترین نقطه اختلاف نظر دارد، طرد کرده و از دایره دین داری، اسلام و انقلاب بیرون می برد و نتیجه آن جامعه چند پاره اسلامی خواهد بود که امروز شاهد آن هستیم.

وی با بیان اینکه باید با دیده خون به وضع کنونی جهان اسلام نظاره کنیم، گفت: آیندگان ما از این دوره تاریخی به نیکی یاد نخواهند کرد، زیرا این برادرکشی که در سرزمین های اسلامی رخ می افتد اتفاق کوچکی نیست، خصوصا آنکه سلاح های کشتار جمعی افزایش یافته و اتفاقات فاجعه آمیزی رخ می دهد.

سیدحسن خمینی یادآور شد: امروز در هر نقطه جهان اسلام مسلمانان در مقابل یکدیگر می جنگندند و در نتیجه این فجایع، خانواده های فراوانی از هم پاشیده شده و گروههای فراوانی مجبور به مهاجرت می شوند.

وی با بیان اینکه بحمدلله کشور ما از نعمت امنیت برخوردار است و باید به تأمین کنندگان آن خسته نباشید بگوییم، بر ضرورت توجه به شرایط سایر کشورها از جمله عراق، سوریه، بحرین، یمن، فلسطین و… تأکید کرد و گفت: از روزی که دعواهای داخلی سرزمین های اسلامی شکل گرفته است مشکل رژیم صهیونیستی در اذهان کمرنگ شده است و حتی در ذهن برخی، دیگر مشکل محسوب نمی شود؛ در حالی که روزی قرار بود همه با کمک هم این غده سرطانی را از بین ببریم، اما امروز همه به دعوا با یکدیگر مشغول شده ایم.

سیدحسن خمینی با تأکید بر اینکه امروز در جهان اسلام هیچ راهی جز به میدان آمدن عقلای طوایف و پرداخت هزینه در راه بیان عقیده درست وجود ندارد، تصریح کرد: عقلا نباید از تکفیری ها و تندروها بترسند، گرچه بیان حرف حق هزینه دارد و سیدالشهداء(ع) مظهر پرداخت این هزینه است.

نوه امام خطاب به شرکت کنندگان در بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی تأکید کرد: در این جلسات باید از تعارف عبور کنیم زیرا جامعه اسلامی امروز گرفتار وضعیت بدی شده است که باید آن را آسیب شناسی جدی کنیم و ضمن همراهی و همدلی، تعصبات کورکورانه را کنار گذاشته و اجازه ندهیم اندیشه و رفتار ما گرفتار آسیب شود.

وی با بیان اینکه این ایرادات متوجه تمام طرف هاست، ادامه داد: قرار نیست کسی دیگری را به اتهام افکارش محاکمه کند بلکه می خواهیم با یکدیگر هم فکری کرده و راه حل پیدا کنیم؛ زیرا من فکر می کنم صد سال دیگر فرزندان ما اگر تاریخ این دوره را بخوانند به خاطر عدم حل این مشکلات منتقد ما خواهند بود.

وی یادآور شد: در پی پیروزی انقلاب اسلامی ایران با اندیشه وحدت گرایانه ای که دنبال می کرد، رژیم صهیونیستی که مدعی سرزمین های از نیل تا فرات بود مجبور شد اطراف خود را دیوارکشی کند تا از دورن فرونپاشد، زیرا در آن زمان همه با هم یکی شدیم و نگفتیم چون حماس سنی است ما شیعیان از او حمایت نمی کنیم یا عده ای دیگر نگفتند از اسد به خاطر شیعه بودن حمایت نمی کنیم؛ اما در سال های بعدی شیطان بزرگ خارجی و شیطان بزرگتر یعنی نفس مان که دو دشمن ما هستند، بر ما غلبه کرد و وضع فعلی پدید آمد.

سیدحسن خمینی همچنین با اشاره به ایام میلاد با سعادت نبی مکرم اسلام(ص)، بر ضرورت توجه به خصلت «نرم خویی» پیامبر(ص) که در قرآن به آن اشاره شده است، تأکید کرد و یادآور شد: اگر غلیط القلب باشیم جامعه دور ما جمع نمی شود، لذا راه حل عطوفت و مهربانی است؛ همانگونه که پیامبر(ص) به سبب لطف و محبت و عطوفت وارد دل های مردم شد و هرچه دشمنان ایشان را آزار و اذیت کردند، پیامبر(ص) محبت کرد و آنان را بخشید. وی با اشاره به بخشش کفار مکه توسط پیامبر(ص) هنگام ورود به این شهر گفت: پیامبر با شمسشیر جلو نرفت و از دلهای مردم وارد شد و ما راهی جز پیمودن مسیر ایشان نداریم.

 

مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin مطلب را به آزادگی بفرستید:Azadegi  

     بازگشت به صفحه نخست

نامه ها ومقالات خودرا به نشانی webmaster@rahman-hatefi.net  بقرستید

انتشار اخبار، مقالات و بیانیه ها در این صفحه الزاماً به معنای تایید آن‌ها نیست
 
    اشتراك در نویدنو

  

نشانی پست الکترونیک: