برای آزادی ، دموکراسی ،صلح، استقلال و عدالت اجتماعی                         آزادی زندانیان سیاسی 
نویدنو -  کتاب - رحمان هاتفی  درباره ما -  بایگانی

2022-05-21

نویدنو30/02/1401         Print Friendly, PDF & Email      چاپ مطلب

 

  • عضویت در ناتو می‌تواند فنلاند را در مرکز سیاست جنگ در جهان قرار دهد. عضویت فنلاند در ناتو می‌تواند ستیزه بین روسیه و امریکا را وسیع‌تر و تقسیم جهان به دو ائتلاف بسیار آشکار- همان طور که قبل از جنگ جهانی اول رخ داد- را افزایش دهد.

 

 

به این هشت دلیل فنلاند نباید به ناتو بپیوندد

 هاتف رحمانی

 

به دنبال تصمیم دولت فنلاند برای عضویت در ناتو، کمونیست‌های این کشور، همراه با نیروهای ترقی‌خواه و ضد امپریالیست، مخالفت خود را با پیوستن فنلاند به این ائتلاف امپریالیستی اعلام کرده‌اند.

حزب کارگران کمونیست برای صلح و سوسیالیسم (KTP)، عضو ابتکار کمونیستی اروپایی، در «کارزار ناتو را متوقف کنید!» شرکت می‌کند.

در زیر، هشت دلیل که چرا فنلاند نباید به ناتو بپیوندد و از لحاظ نظامی غیرمتعهد باقی بماند، را می‌خوانید:

۱. جنگ افزارها و ائتلاف‌های نظامی، خشونت و رنج را افزایش می‌دهد، هزینه انسانی آن‌ها با کشته ها و زخمی ها شمرده می‌شود و تامین مالی آن‌ها از خدمات اساسی و توسعه که می‌تواند صلح را تقویت و از جنگ‌های آینده جلوگیری کند، صورت می گیرد.

بهترین سیاست برای صلح حفاظت از دولت رفاه است. دولت رفاهی که در توسعه انسانی سرمایه‌گذاری می‌کند، تهدیدی برای کشورهای دیگر نیست، از این رومی‌تواند بهبود شرایط زیست شهروندانش را دراولویت قراردهد.

۲. امریکا که به صورت موثری ناتو را رهبری می‌کند، خطرناک‌ترین واز لحاظ نظامی فعال‌ترین کشور جهان است.

ایالات متحده در سراسر موجودیت خود در وضعیت اعلان جنگ بوده است. هیچ دلیلی برای اعتماد به ابرقدرت امپریالیستی وجود ندارد چون در سنت خون ریز آن چیزافتخار آمیزی وجود ندارد.

۳. پوستن به ائتلاف ناتو می‌تواند برای همیشه به جایگاه فنلاند به مثابه کشوری غیرمتعهد پایان دهد. فنلاند دیگر نمی‌تواند به‌عنوان یک میانجی صلح با اعتبار عمل کند. درعوض، باید در خط مقدم ستیزه‌های قدرت های بزرگ قرار گیرد.این امر می‌تواند آسیب پذیری آن‌ را در برابر حمله‌های نظامی افزایش دهد. در این صورت، فنلاند باید در ترویج نظامی‌گری و تسلیحات در نواحی همسایه خود شرکت کند، درعین حال باید تمام ارثیه ارزشمند سیاست‌های پس از جنگ جهانی دوم خود را کنار بگذارد. صنعت اسلحه، تجارت و تمرین‌های نظامی نیز تاثیرات قابل توجه زیست محیطی و اقتصادی دارند که نباید نادیده گرفته شود.

۴. فنلاند نباید به سمت غرب رانده شود، محافظت در برابر شرق با فرو رفتن در آغوش قدرت های غربی با این تصور که به امنیت می انجامد، ارزشمند نیست. جامعه بزرگ بین المللی تضمین شده با ائتلاف نظامی، توهم امنیت است. کشورهای ناتو در سازمان ملل یک اقلیت هستند و چین و هند دو پرجمعیت ترین قدرت جهان، یا دیگر کشورهای بزرگ مانند برزیل و مکزیک تعلقی به ائتلاف نظامی ای که به منافع امریکا خدمت می‌کند، ندارند.

۵. این یک تصمیم با عواقب بسیار گسترده داخلی و خارجی است. پروژه ناتو یک امر سیاست داخلی است که در فرهنگ سیاسی تغییر ایجاد می کند و مستلزم اجماع گسترده نیروهای سیاسی برای حمایت از آن است. این تصمیم هزینه ی دراز مدتی برای بودجه کشور دارد. این پروژه از بهار امسال آغاز نشده است بلکه تاریخی چندین دهه ای دارد.

رفتارهای رزم جویانه، فنلاند را به خط مقدم جنگ افزارهای اروپایی ارتقا داده است. علاوه بر این، دولت در چهارچوب بحثی در مارس ۲۰۲۲ تصمیم گرفت بودجه سالانه دفاعی را تا ۵۰۰ میلیون یورو در سال‌های ۲۰۲۳-۲۰۲۶ افزایش دهد. در سیاست خارجی، عضویت ناتو می‌تواند فنلاند را گرفتار ایالات متحده کند که ابرقدرتی نظامی شده و از لحاظ سیاسی بی ثبات است. فنلاند ممکن است در آینده در عملیات نظامی بالتیک هم سرمایه گذاری کند. فنلاند ممکن است امکان نقد نقض حقوق بشر در سیاست داخلی و خارجی ایالات متحده را از دست بدهد.

۶. استراتژی نظامی فنلاند متکی بردفاع مستقل معتبر است. گسترش ناتو به کشورهای بالتیک و لهستان بی ثباتی را در منطقه دریای بالتیک افزایش داده است. عدم تعهد نظامی فنلاند و سوئد، امنیت اروپای شمالی را تثبیت خواهد کرد.

۷. فنلاند می‌تواند به خط مقدم ناتو علیه روسیه تبدیل شود. ۱۳۴۴ کیلومتر مرز خارجی با روسیه، دشمن کلیدی ناتو، می‌تواند به صورت ریشه‌ای استراتژی ناتو در اروپا را با افزایش سرمایه گذاری مطابق با نیازهای سربازان و افزایش تهیه جنگ افزار تغییر دهد. عضویت فنلاند در ناتو روسیه را هم به تغییر استراتژی نظامی خود، به ویژه در رابطه با پایگاه دریایی به شدت مهم روسیه در سن پترزیورگ و مورمانسک وادار می‌کند که می‌تواند به افزایش تجهیزات نظامی در هر دو سوی مرز منجر شود. تجهیزات نظامی، به ویژه سلاح‌های هسته ای، تهدید جنگ را افزایش داده و مخاطره یک حادثه هسته ای در فنلاند را به وجود می آورد.

۸- در سیاست خارجی کنونی فنلاند، برنامه دولت سانا مارین در ص ۹۲ اشعار می‌دارد: “هدف سیاست خارجی و امنیتی فنلاند عدم پیوستن به ستیزه های نظامی و تبدیل شدن به بخشی از آن است. فنلاند سیاست باثبات فعالی را برای جلوگیری از تهدیدهای نظامی دنبال می‌کند. فنلاند اجازه نمی‌دهد خاک آن برای مقاصد دشمنانه علیه دیگر کشورها مورد استفاده قرار گیرد.”  پی آمدهای عضویت در ناتو می‌تواند بسیار پیچیده و غیر قابل پیش بینی باشد. این پی‌آمدها می‌توانند باعث تغییر اساسی دکترین پاسیکیوی- ککونون [۱] و سیاست خارجی و امنیتی و سیاست دفاعی منطبق با آن شوند.

عضویت در ناتو می‌تواند فنلاند را در مرکز سیاست جنگ در جهان قرار دهد. عضویت فنلاند در ناتو می‌تواند ستیزه بین روسیه و امریکا را وسیع‌تر و تقسیم جهان به دو ائتلاف بسیار آشکار- همان طور که قبل از جنگ جهانی اول رخ داد- را افزایش دهد.

منبع : دردفاع از کمونیسم


[۱] – دکترین سیاست خارجی Paasikivi رئیس جمهور فنلاند که از سوی جانشین او Kekkonen ادامه یافت. هدف این دکترین حفظ حق حاکمیت و استقلال فنلاند دموکراتیک سرمایه داری در نزدیکی اتحاد جماهیر شوروی بود. مترجم

 

از این قلم :

 

Share

Comments System WIDGET PACK

ادامه:

آرشیوماهانه

نقل مطالب نوید نو با ذکرمنبع آزاد است

 

نامه ها ومقالات خودرا به نشانی webmaster@rahman-hatefi.net  بقرستید

انتشار اخبار، مقالات و بیانیه ها در این صفحه الزاماً به معنای تایید آن‌ها نیست