نویدنو - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما -  -دیدگاه نظری - ویژه نامه - آرشیو
 مقالات نویدنو

بغرنجی های انتخابات پیش رو و ضرورت هوشیاری نیروهای آزادی خواه

 ساختن عصر جدیدی از عدالت و صلح - بخش سوم

باردیگر خاتمی - 9

نویدنو فیلتر شد

 ساختن عصر جدیدی از عدالت و صلح - بخش دوم

نکاتی پیرامون بحران اقتصادی جهانی-قسمت پایانی

نامه پراکنی کروبی - جنتی، یا شیخ مارا چه عجب !

 باردیگر خاتمی - 8

کارزارانتخابات ادامه می یابد

در خصوص پیروزی جبهه آزادیبخش فارابوندو مارتی در السالوادور

نکاتی پیرامون بحران اقتصادی جهانی- قسمت سوم

آغازهمایش لندن  

 ساختن عصر جدیدی از عدالت و صلح - بخش اول

باردیگر خاتمی -7

نکاتی پیرامون بحران اقتصادی جهانی- قسمت دوم

ناتو نه !- صلح با ناتو نه

جهانی دیگر،

 جایگزینی برای ”جهانی شدن سرمایه داری“، ممکن است!

السالوادور حلقه جدید تهاجم چپ

چگونگی بیدارشدن پسربچه ای هشت ساله از خواب

خیزش چپ در السالوادور

رابطه با چاوز،

اتهام گوشخراش دست راستی های السالوادور

انتخابات در سان سالوادور

نگاهی به برنامه انکار، نفی و تخریب حزب: علل و ریشه ها

نگاه لنینی چپ و انتخابات

نکاتی پیرامون بحران اقتصادی جهانی- بخش اول

چاوز ازاوباما خواست به محاصره کوبا پایان دهد

آرشیو

بهمن 87

دی 87

آذر87

آبان87

مهر 87

شهریور 87

مرداد 87

تیر 87

خرداد 87

اردیبهشت 87

فروردین 87

آرشیو سال   1386

آرشیو سال 1385

 

2009-11-24

نامه ها ومقالات خودرا به نشانی webmaster@rahman-hatefi.net  بقرستید

 شمار454 - 28/01/1388

بغرنجی های انتخابات پیش رو و ضرورت هوشیاری نیروهای آزادی خواه

اگر چه تا تصمیم گیری نهایی در باره انتخابات مدت زمانی باقی مانده است و باید هنوز با دقت و حوصله به بررسی موضع گیری های موسوی، به عنوان نامزد انتخاباتی بخشی از نیروهای اصلاح طلب پرداخت ولی نمی توان در باره روند تحولات و تلاش های ارتجاع برای کنترل روند انتخابات آینده نگران نبود.

ایران در سال87

سیامک طاهری

رهایی از بحران

 ساختن عصر جدیدی از عدالت و صلح - بخش سوم

نوشته ی: سام وب -  برگردان: مینا آگاه

 

اوباما این را درک می کند که اگر احتمالی وجودداشته باشد تا به راه با ثباتی برگردیم، اقتصاد باید بازسازی شود. لایحه ی حمایتی عناصر حمایت و بازسازی را ترکیب می کند، همانطور که بودجه ی وی با تاکید برجابجائی مالیات و سرمایه گذاری دولتی در مراقبت های بهداشتی، آموزش و پرورش و کارائی انرژی همین کار را می کند.

باردیگر خاتمی - 9

بیانیه جمعی از سازمان های سیاسی- اجتماعی در باره انتخابات

به رغم آن که در ایران، بسیاری از دوره های انتخابات را نمی توان کاملا آزاد، رقابتی و عادلانه نام برد، هرگاه شرایط برگزاری انتخابات نیمه آزاد، نیمه رقابتی و شبه عادلانه برقرار بوده است مردم در آن ها اثر گذاشته اند. این وضعیت مشخصا از انتخابات دوم خرداد ۱۳۷۶ قابل بررسی است.

سازمان مجاهدین انقلاب حمايت خود را از کاندیداتوری موسوی اعلام كرد

متعاقب اجلاس سراسری یک روزه، متشکل از اعضای شورای های مرکزی و سیاسی، كميسيون انتخابات و مسئولان شاخه های استانی در سراسر کشور، شورای مرکزی سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران براساس مذاکرات و توافقات به عمل آمده در این اجلاس، حمایت سازمان را از نامزدی آقای مهندس میر حسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری دهم به تصویب رساند.

مقایسه‌ای اجمالی میان مواضع موسوی و احمدی‌نژاد

مقایسه‌ای اجمالی میان مواضع موسوی و احمدی‌نژاد می‌تواند قضاوت درباره ادعای شباهت میان دیدگاه‌های آنها را ساده‌تر سازد.

تحلیل ارگان سپاه از نامزدی میرحسین

هفته‌نامه «صبح صادق» ارگان رسمی سپاه پاسداران در شماره این هفته خود که امروز دوشنبه منتشر شد با انتشار مقاله‌ای تحت عنوان «موسوی، اصولگرا، اصلاح طلب یا…» به تبارشناسی میرحسین موسوی و نسبت وی با جریان‌های سیاسی کشور پرداخت.

 شمار453 - 21/01/1388

نویدنو فیلتر شد

 

نویدنو را نه داعیه کار گروهی است ونه حزبی وتشکیلاتی وغیره. صرفا تلاشی است در راستای آگاهی وفعالیت آزاد فکری که حتی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هم تصریح شده است.

ما فیلتر کردن سایت نوید نو را جز مبارزه با اندیشه ، جلوگیری از انتشار آرا وعقاید و سانسور آزادی بیان وترفندی در راستای " مهندسی انتخابات " نمی دانیم.

رهایی از بحران

 ساختن عصر جدیدی از عدالت و صلح - بخش دوم

نوشته ی: سام وب -  برگردان: مینا آگاه

درست مانند دوران جهانی سازی که تحت کنترل بخش مالی و تسلط جناح راست بود – با توجه به نقش آمریکا در آن - و از سال 1979 تا 2008 طول کشید و الگوی رشد اقتصادی و انباشت سرمایه را تغییرداد، بحران جاری و نتایج نهایی آن نیز تقریبا همان کار را خواهد کرد.

اینکه این تغییر به چه شکل و با چه محتوایی باشد را تا این زمان کسی نمی داند. چیزی که ما می دانیم آن است که نتایج این تغییر را مبارزه ای طولانی مدت و پر اهمیت تعیین می کند که طبقات و نیروهای اجتماعی مختلف را با جابجائی های متحدان و موتلفین آن ها در بر می گیرد.

نکاتی پیرامون بحران اقتصادی جهانی-قسمت پایانی

نوشته ی: بلاد نزیمیند و جرمی کرونین  - برگردان: مینا آگاه

در نشست اقتصادی ائتلاف، ما موافقت کردیم که کار اصلی  ما باید ایجاد شغل، توسعه اساسی در آموزش، مراقبت های بهداشتی و سیستم قضائی، و دگرگونی جدی روستائی  باشد. این کارهای کلیدی نباید به قیمت کاستن رفاه اجتماعی تمام شود. این هدف گیری ها باید همراه با برنامه ی اقتصادی ای به رهبری دولت باشد که راه رشد افراطی وابستگی به صادرات کالا و وابستگی به واردات کالاهای سرمایه ای را تغییر دهد. این کار نه به معنای کنار گذاشتن احتیاط ها در اقتصاد کلان است و نه به کناری نشستن به این امید که بازار خودش مشکلات را حل می کند.

نامه پراکنی کروبی - جنتی، یا شیخ مارا چه عجب !

 

وقتی که آش آن قدر شور می شود که صدای فراش را هم در می آورد باید هم شاهد چنین نامه پراکنی هایی باشیم. در زیرنامه کروبی ، شیخ اصلاحات !! را به شورای نگهبان وایضا پاسخ شورای محترم ,و در حاشیه آن اغتنام فرصت نمایندگان انقلابی ! مجلس ازاین نامه پراکنی ها را ملاحظه می کنید .

متن کامل نامه کروبی

پاسخ شوراي نگهبان به نامه كروبي؛

پيشنهاد کناره گيري جنتي از رياست شوراي نگهبان

 باردیگر خاتمی - 8

کناره گیری خاتمی هنوزپس لرزه های فراوانی دارد وخواهد داشت. در زیرتوجه شمارا  به سه مطلب در همین رابطه جلب میکنیم.

در نقد تصميم خاتمي

مهندس محمد توسلي: هنوز ابهاماتي در خصوص علل انصراف خاتمي وجود دارد

 موسوی: اگر خاتمی کنار نمی کشید، در روزهای آخر انصراف می دادم

 

این هم لینک انتخابات :

انتخابات در روزنامه ها:پنج شنبه 20 فروردین ماه

 شمار452 - 18/01/1388

کارزارانتخابات ادامه می یابد

احمد سپیداری

 

قدرت نمایی شگفت انگیز خاتمی در اولین سفر انتخاباتی اش کار خود را کرد و با به صحنه آمدن و اعلام ضمنی رد صلاحیت خاتمی توسط شخص رهبر با اشاره به جریانات 18 تیر در جریان دیدار وی با خبرگان رهبری، و استعفای تقریبا بلافاصله سید محمد خاتمی به بهانه ی "یا من یا میرحسین"، و همچنین با پاک سازی صحنه انتخابات از هر گونه شور و تحرک وجود یک آلترناتیو در مقابل محمود احمدی نژاد، کارزار انتخابات ادامه می یابد.

بیانیه فدراسیون جهانی جوانان دموکرات

در خصوص پیروزی جبهه آزادیبخش فارابوندو مارتی در السالوادور

نویدنو

فدراسیون جهانی جوانان دموکرات شادباش های خودرا، به ویژه به جوانان وبه همه اعضا جبهه آزادیبخش فارابوندو مارتی تقدیم می نماید ، و برحمایت همه جانبه خودازدولت جدید تاکید نموده وتمام اعضا خودوسازمان های دوست را همراه با تمام جوانان ترقیخواه جهان به بزرگ داشت این پیروزی مهم ،که بیانگر پیروزی کسانی است که برای ساختن دنیایی بهتر مبارزه می کنند ، که ستایش آشکاری است ازرفیق شفیق هاندال که همواره مبارزات حلق خودرا رهبری خواهد کرد،  فرامی خواند.

 شمار451 - 16/01/1388

نکاتی پیرامون بحران اقتصادی جهانی- قسمت سوم

نوشته ی: بلاد نزیمیند و جرمی کرونین  - برگردان: مینا آگاه

 

بحران اقتصادی جهانی چپ را با امکانات مهم و همچنین چالش هایی جدی مواجه کرده است و به همین دلیل  ضرورت دگرگونی اقتصاد تولیدی ما بیش از هر موقعی احساس می شود.  ولی با توجه به کاهش تقاضای جهانی برای صادرات ما و تاثیر آن بر اشتغال ومنابع مالی دولت، این دگرگونی مشکل تر شده است.

 تاملات رفیق فیدل کاسترو

آغازهمایش لندن  

فیدل کاسترو رز

هدف اوباما در وحله اول تغییر تصویر کشور اوست، کشوری که عمده ترین بخش مسئول تراژدی ای است که جهان از آن رنج می برد ، وشریکی است که به راستی برای بحران اقتصادی زیان بار جاری مورد سرزنش قرار دارد، کشوری که اوباما مطلقا در آن مسئولیت سیاسی نداشته است . همانطور که جوزف استیگلیتز، رئیس اقتصادی سابق صندوق بین المللی پول واستاد کنونی دانشگاه ام آی تی خاطرنشان می کند:"او باید بیاید وبگوید که او مقصر چیزی نیست واین که برای حل مشکلات با سرعتی که بتواند تلاش می کند"

رهایی از بحران

 ساختن عصر جدیدی از عدالت و صلح - بخش اول

نوشته ی: سام وب -  برگردان: مینا آگاه

 

ما در دوران بسیار پر تغییر و تحولی زندگی می کنیم و جهان در مرحله ای انتقالی قرارگرفته است. دورانی کهن یعنی دوران نولیبرالیسم، مالی سازی و دوران تسلط راست های افراطی رنگ می بازد و دوران جدیدی پدید می آید. اما هیچ کسی درمورد چگونگی دنیای جدید اطمینانی ندارد و آینده ی جهان به سادگی قابل پیش بینی نیست. با اطمینان می توان گفت که طرح آینده ی کشور و دنیای ما هنوز نوشته نشده است.

باردیگر خاتمی -7

 میر حسین فرصتی نه فقط برای اصلاح طلبان  

موسوی : ما برای پیروزی آمده ایم؛ تا آخرین لحظه خواهیم ایستاد

موسوی : انقلاب اسلامی تا کنون دستاوردهای بزرگی داشته و دارد و اثرات این دستاوردها ادامه پیدا خواهد کرد و از بین رفتنی نیست. از جمله اینکه ما استقلال استثنائی در جهان داریم و نظام بسیار کهن و ریشه دار استبدادی را ریشه کن کردیم و فضای آزادی را در کشور حاکم کردیم. در میان ملت ما اعتماد به نفسی برای ایستادگی، مقاومت کردن و وارد فضای جهان امروز شدن ایجاد شده است و حالت انفعالی را که قبل از انقلاب در کشور وجود داشت از بین رفته است که اینها سرمایه‌های بزرگی است.

 شمار450 - 13/01/1388

نکاتی پیرامون بحران اقتصادی جهانی- قسمت دوم

نوشته ی: بلاد نزیمیند و جرمی کرونین  - برگردان: مینا آگاه

 

برای حدود 100 سال ( از 1870 تا1970) آمریکا شاهد روند بی مانند افزایش تولید و افزایش واقعی حقوق طبقه کارگر بود(اگرچه گاهگاهی با سراشیبی کوتاه مدت مواجه می شد). این واقعیت اقتصاد بر اساس " رویای آمریکائی"، و "مصرف زده گی" و انفعال نسبی طبقه ی کارگر آمریکا –"روش زندگی آمریکائی" شامل یک ماشین و خانه ای در برون شهر--  تکیه دارد. از اوایل  دهه ی 1970، هژمونی آمریکا از سوی ژاپن و ببرهای آسیا و برخی کشورهای مهم اقتصادی اروپا به چالش کشیده شد، کش وقوس در زمینه ی تکنولوژی و سرمایه گذاری در کارخانه های صنعتی، نشاندهنده ی کاهش سودآوری فزاینده ی کارخانه های صنعتی آمریکا ( سرمایه های ثابت) است.

ناتو نه !- صلح با ناتو نه

بیانیه اعضاء اروپایی فدراسیون جهانی جوانان دموکرات

 

درروزهای سوم وجهارم اوریل 2009 ناتو شصتمین سالگرد خود رادر استراسبورگ جشن می گیرد.امروزه نظامی گری وجنگ بازهم بخشی وجزیی از سیاست های بین المللی هستند وناتو (جهان ) را به این کنسرت مسلح کردن وجنگ فرا می خواند. در نتیجه ما با ناتو وسیاست های آن مخالفت کرده وبرای انحلال ناتو به پا می خیزیم.ما همگان رافرامی خوانیم : در سوم آوریل به استراسبورگ بیاییدوعلیه همایش جنگ تظاهرات کنید.

 شمار449 - 10/01/1388

گردهماییجنبش اجتماعی جهانی“ در برزیل

جهانی دیگر،

 جایگزینی برای ”جهانی شدن سرمایه داری“، ممکن است!

 

همزمان با نشست سالانه سران کشورهای بزرگ سرمایه داری و کارگزاران اقتصادی آنها در ”داووس“ ، در دامنه کوه های یخ زده سوییس، برای بررسی جوانب و عمق بحران اقتصادی کنونی و چاره جویی برای برون رفت از رکودی که سیاست های خود آن ها مسبب اصلی آن می باشد، پیکارگران صلح و عدالت اجتماعی در هوای گرمسیری شهر ”بی لم“، در منطقه آمازون برزیل، گرد هم آمده بودند تا در نهمین اجلاس ”جنبش اجتماعی جهانی“، مخالفت خود را با نظم کنونی جهان سرمایه داری، نو لیبرالیسم و سیاست های ورشکسته و ضد انسانی آن ابراز کرده و اعلام کنند که ” جهانی دیگر ممکن است“.

 

 

 

السالوادور حلقه جدید تهاجم چپ

نویدنو

 

مساعدت شرایط خارجی ، پیگیری وتغییر در سیاست ها وتاکتیک های انتخاباتی جبهه فارابوندو مارتی ،واجرای ظریف وهنرمندانه این سیاست ها ازجمله یاری ازرسانه ها ی مدرن دراین انتخابات سرنوشت جامعه السالوادور را با انتخاب فونس دگرگون کرد.

امروز هم می توان ازالسالوادور بسیار آموخت. انتخابی که نه تنها هیئت حاکم ارتجاعی ووابسته به امپریالیسم را مغلوب کرد بلکه طلیعه پایان دادن به بیش از150 سال سلطه الیگارشی - بیشترنظامی - فاشیستی- حاکم وشکست ریگانیسم متجلی شده درنسخه های نئو لیبرالیستی  است.

 

چگونگی بیدارشدن پسربچه ای هشت ساله از خواب

 

نوشته ی: کامپبل وبستر- برگردان: مینا آگاه

 

این واقعیتی بسیار ساده است: آن ها بسیار دورهستند، پس ما مجبور نیستیم به آن ها فکرکنیم. راحتی ما حاصل کار میلیون ها نفر- دقیقا حدود 800 میلیون نفر در سراسر دنیا است که برای دستمزدی معال 1 تا 10 دلار در روز کار می کنند و کالاهای مصرفی ما ارزان تمام می شود. از رسوی دیگر صاحب کاران در این کشورند که سود سرشاری می برند و احتمالا درآمد اقتصادی خود را به حساب بانک های ما واریز کنند.

 

خیزش چپ در السالوادور

نوشته : رودریگو اکونا - برگردان:هاتف رحمانی

 

در طی هفته گذشته بار دیگر السالوادور توجه رسانه های بین المللی  را به دلیل پیروزی مائوریسیو فونس[5] از جبهه آزادیبخش فارابوندو مارتی[6]درانتخاباتریاست جمهوری به خود جلب کرد.

او با شکست دادن رقیب خود رودریگو اویلا[7] ازاتحاد جمهوریخواه ملی گرای حاکم (حزب آرنا)[8] با 51.2 درصد آرا پیروزی فارابوندو مارتی را بعنوان یک واقعه ی تاریخی به ثبت رساند.

 

رابطه با چاوز،

اتهام گوشخراش دست راستی های السالوادور

نوشته ی : نیکولاس کوزلوف - برگردان : احمد سپیداری

 

بوجود آمدن چشم انداز شکست قریب الوقوع در انتخابات ریاست جمهوری یکشنبه السالوادور و درک این نکته که پیروزی در انتخابات عملا غیر ممکن است، باعث شد اتحاد جمهوری خواهان ملی (آرنا) دست به کار اتهام  زنی به ماریوس فیونس کاندیدای جبهه ی فاروباندو مارتی و آلت دست چاوز اعلام کردن وی شود.

 

انتخابات در سان سالوادور

مصاحبه ی  دموکراسی اکنون با روبرتو لواتو - برگردان:مهرگان

 

آرنا پیروز انتخابات ریاست جمهوری از زمان پایان جنگ داخلی جنایتکارانه السالوادور در 18 سال قبل بود. فارابوندو مارتی اتحادی از چریک های شورشی بود که نزدیک به دو دهه با دولت نظامی مورد حمایت آمریکا می جنگید. درطی این جنگ 70000 نفر کشته شدند که اکثریت این ده ها هزار نفر، به دست ارتش السالوادور یا به دست نیروها ی شبه نظامی دولتی به قتل رسیدند. 

 شمار448 - 04/01/1388

نگاهی به برنامه انکار، نفی و تخریب حزب:

علل و ریشه ها

تلاش سردمدار نشریه ضد توده ای ”راه توده“ تنزل سند مصوب پلنوم (وسیع) حزب و محتوی تاریخی آن به ”مشتی اتهامات سخیف مستقیم و غیر مستقیم به توده ای های زندانی جان سالم بدر برده“ است و جا انداختن این نظر که میان این سند و دیدگاه رسمی حزب با اسناد و مواضع قبلی تفاوت های فاحشی وجود دارد.

نگاه لنینی چپ و انتخابات

نویدنو

این بحث که چپ ها باید چه رفتاری را پیرامون انتخابات ریاست جمهوری برگزینند، از زوایای مختلفی مورد بحث قرار گرفته و می گیرد. برخی از روشنفکران با حمله به تاکتیک شرکت در انتخابات توسط سازمان ها و احزاب چپ، تحریم را بعنوان تنها گزینه قابل اجرا اعلام می کنند و هرگونه مشارکت در کارزار انتخابات را راست روانه و دنباله روی از سرمایه داری و حاکمیت اعلام می کنند.

نکاتی پیرامون بحران اقتصادی جهانی- بخش اول

نوشته ی: بلاد نزیمیند و جرمی کرونین  - برگردان: مینا آگاه

بحران جاری از بسیاری جهات متفاوت است. در وحله ی اول، نقطه ی شروع آن در منطقه ی مرکزی تجمع سرمایه داری- امریکا و اروپا- قراردارد و به قلب سیستم مالی ضربه زده است. بنابراین تاثیر ضربات آن درسراسر جهان بسیار ژرف تراست.

چاوز ازاوباما خواست به محاصره کوبا پایان دهد

 هوگوچاوزرئیس جمهورونزوئلا روز یکشنبه تاکید کرد که واشنگتن باید به محاصره اقتصادی کوبا پایان دهد وبه باراک اوبامارئیس جمهور امریکا هشدار داد که اگر خواهان روابط خوب با امریکای لاتین ومنطقه کارائیب است باید به همه احترام بگذارد.

انتشار اخبار، مقالات و بیانیه ها در این صفحه الزاماً به معنای تایید آن‌ها نیست
 
    اشتراك در نویدنو

  

نشانی پست الکترونیک: